Woord van de burgemeester

De Landelijke StichtingTegen ZinloosGeweld heeft het initiatief genomen om ‘Het Oergezellig bordspel Alphen aan den Rijn’ uit te brengen.

Hoofddoel van het spel is om doelgerichte informatie over te brengen hoe men pesten, agressie en geweld kan verminderen. Een doel, dat mij zeer aanspreekt. Uiteindelijk willen wij allemaal in een veilige stad wonen en werken. Willen wij met respect behandeld worden en willen wij niet verzeild raken in een situatie waarin sprake is van zinloos geweld. Pesten op school of op het werk komt meer voor dan we denken en beschadigt mensen vaak ernstig. Het is dus waar en hoe dan ook belangrijk om zinloos geweld aan de kaak te stellen.

‘Het Oergezellig bordspel Alphen aan den Rijn’ is behalve een traditioneel gezelligheidsspel en een middel voor ondernemers, verenigingen en bedrijven om zich aan u voor te stellen. Doordat zij hun naam verbinden aan dit spel, geven zij aan dat ook zij betrokken zijn en groot belang hechten aan een prettige en veilige maatschappij.

Bij het spel hoort een informatieboekje, dat ruim voorzien is van handige en bruikbare tips, zodat iedereen waar nodig en wenselijk zijn eigen leefomgeving veiliger kan maken. Mooie bijkomstigheid is dat het bordspel gratis verspreid wordt naar ouderenorganisaties, open instellingen en basisscholen in Alphen aan den Rijn.

Ik wens u allen veel speelplezier!

Liesbeth Spies
Burgemeester

 

 

Persbericht Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

error: Content is protected !!